<i class="icon-home"></i> » Статті » Спеціальний випуск для батьків » Як неможна лікувати грип та застуду у дітей

Як неможна лікувати грип та застуду у дітей

Помилка 1. Не викликати лікаря

Не варто займатися самостійним лікуванням дитини і сподіватися на диво. Правильне лікування індивідуально для твоєї дитини може призначити тільки досвідчений лікар.

Помилка 2.  Одразу «збивати» температуру

Підвищення  температури є захисною реакцією організму на інфекцію, в цей час виробляються захисні фактори, що допомагають організму подолати хворобу.

Поки лікар не прийшов, температуру до 38,5 С можна не збивати, якщо при цьому дитина поводиться спокійно. Якщо малюк поводиться неспокійно, або у нього є супутні хвороби , бажано дати йому дитяче жарознижуюче, попередньо порадившись по телефону з лікарем. У будь-якому випадку необхідно пам’ятати, що в якості жарознижуючих для дитини підходять тільки парацетамол або ібупрофен. Категорично не можна аспірин.

Можна спробувати «збити» температуру за допомогою перевірених народних засобів: дати випити компот або сік вишні, роздягнути дитину й змастити прохолодною водою з оцтом або лимоном, змастити п’яти, зап’ястя лимоном.

Помилка 3. Приймати антибіотики

Скільки вже сказано  медиками, що антибіотики на віруси не діють (а грип викликається саме вірусом), віра людей в ефективність цих препаратів проти грипу не слабшає. Іноді вона ґрунтується на тому, що «у знайомого був грип, йому лікар призначив антибіотик – і він відразу ж вилікувався».

Поради. якщо лікар комусь призначив антибіотики при грипі, то це означає, що у нього виникли підозра на ускладнення грипу бактеріальною інфекцією, що викликала бронхіт, отит, синусит і т.п. У цьому випадку без антибіотиків дійсно не обійтися. Але їх прийом без цих показань лише послаблює організм і заважає йому боротися з вірусами

Помилка 4. Лікувати грип гомеопатичними засобами

Немає жодних науково обґрунтованих доказів ефективності гомеопатичних ліків проти вірусу грипу та ГРВІ, тому в усьому світі вони не рекомендовані для лікування будь-яких небезпечних для життя інфекцій, в тому числі й грипу. Використання препаратів з недоведеною ефективністю в таких умовах вважається ознакою безвідповідального ставлення до життя хворої дитини.

Помилка 5 Лікування виключно народними засобами

Лікування виключно народними засобами є неефективним і небезпечним, оскільки ніякі трав’яні відвари, чаї та настоянки на вірус грипу не діють. Однак народні засоби можуть згодитися для пом’якшення симптомів грипу — за умов грамотного використання без зловживань.

Помилка 6 Пізній початок противірусної терапії.

Часом мами дітей хворих на грип не відразу починають правильне лікування, а спочатку обмежуються, наприклад, застосуванням народних засобів.

Відомо, що найкращий ефект терапії досягається при прийомі противірусного препарату в перші 48 годин з моменту захворювання. Тому починати противірусну терапію за допомогою ефективного та надійного препарату Еребра® треба якомога раніше.